Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Duitse wind- en zonne-energie in perfecte balans?

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Duitse wind- en zonne-energie in perfecte balans?

Floris Van Cauwelaert

Interessante tweet van Kees van der Leun van Ecofys. Hij deelde een overzicht van de Duitse wind- en zonne-energie productie per maand in 2014. Wat blijkt: de twee energiebronnen houden elkaar in balans. Meer windproductie in de herfst- en wintermaanden, meer zonnestroom tijdens lente en zomer. Logisch en tegelijk nuttig om een pleidooi voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie op verschillende pistes tegelijk. Voeg nog wat buffering en opslag toe en je krijgt een echt schone mix, letterlijk en figuurlijk. Als de Duitsers het kunnen, waarom wij dan niet?  En waarom nog stokoude kerncentrales openhouden, ze zijn toch steeds in onderhoud?

 Wind

Wind

 Zon

Zon