Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

The Human Experiment klaagt gebruik 79.800 ongeteste chemicaliën aan

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

The Human Experiment klaagt gebruik 79.800 ongeteste chemicaliën aan

Floris Van Cauwelaert

The Human Experiment is een documentaire die zich buigt over het ongeremd en ongereguleerd gebruik van 80.000 chemicaliën in onder meer consumptieproducten in de Verenigde Staten. Van die 80.000 zijn er slechts 200 getest op veiligheid. Maar de chemische reuzen in de VS doen alsof hun neus bloedt en er geen risico's verbonden zijn aan het onbeperkt gebruik van de chemische producten in detergenten, zepen, plastics etc. The Human Experiment hakt daar op in en is een vlammende aanklacht tegen zoveel ontkenning.

Waarom de titel? Omdat we grotendeels onwetend zijn over de duizenden producten die we gebruiken en sommige chemische producten gelinkt worden met ernstige aandoeningen zoals vormen van kanker, vruchtbaarheidsproblemen, stoornissen in de ontwikkeling van kinderen zoals leerprobelemen en gedragsstoornissen. En dat experiment loopt dus verder... en vormt een groot gevaar aldus de makers van de documentaire journalisten Don Hardy en Dana Nachman, die eerder al een Emmy Award wonnen met hun werk. Volgens de makers is de Europese Unie voortrekker in het reguleren van chemische producten dit via het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA). 

Opvallend is dat de filmmakers op hun site actief specifieke producten promoten waarvan ze de veiligheid bewezen achten. Jammer genoeg gaat het uitsluitend om Amerikaanse producten en staan er geen aanbevelingen bij voor de Europese markt. Even kort door de bocht: de beste keuze is natuurlijke en bio-producten te gebruiken al zijn die niet te koop in je standaard warenhuis.  

Dank voor tip aan Gunter Pauli:

Trailer van The Human Experiment

Trailer van The Human Experiment