Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Boomtown start crowdfunding voor duurzame festivalbar 'BoomBar'

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Boomtown start crowdfunding voor duurzame festivalbar 'BoomBar'

Floris Van Cauwelaert

Het Gentse festival Boomtown bouwt een duurzame mobiele bar voor festivals en is daarvoor een crowdfunding campagne gestart op Crowdfunding.Gent. Het doel van de BoomBar is om te helpen de ecologische voetafdruk van het festival te verkleinen.

Jaarlijks ontstaat er tamelijk wat beroering over de vervuiling op festivals (Op zeronaut schreef Leen Gorissen Echt tijdloze rock'n'roll). En terecht. De campings liggen bezaaid met wegwerptenten, het festivalterrein ligt vol flesjes van de Coca-Cola Company, steevast één van de grootste sponsors van festivals. De festivalweides zijn omgordt door dieselgeneratoren die ganse dagen tuffen en puffen. 

De organisatoren van Boomtown proberen met hun festival beetje bij beetje beter te doen met hun meerjarenplan Boomtown Goes Green. Ze mogen daardoor gerust bij de voorlopers in ons land en Europa gerekend worden. Ze hadden al herbruikbare bekers en bouwen nu de BoomBar. Eens die er komt zal het de slimste festivalbar van de lage landen en omstreken zijn. Hun ambitie verwoorden ze zo: 

"Dat willen we doen door de bar mobiel te maken zodat zwaar (vervuilend) transport overbodig is. Door warmte-recuperatie gebruiken we de restwarmte van de koeling van de tapinstallatie om het afwaswater mee te verwarmen. De bar zal bovendien een laag energieverbruik hebben en om de piekvermogens op te vangen wordt gewerkt met batterijen. De dranken in de bar worden maximaal verpakkingsvrij geserveerd. Waar mogelijk door te tappen of anders door te schenken uit herbruikbare flessen, maar steeds in de gekende herbruikbare bekers van Boomtown. Ook kraanwater zal dus uit de tapkraan komen, zowel plat als bruisend water. PET-flessen worden absoluut geweerd. De BoomBar zal ook festival-proof zijn. Een uitgekiend en ergonomisch design zorgt voor gebruiksgemak en stevigheid."

De BoomBar is een project van Odisee hogeschool – HoGent – EVR-architecten – ToTaalBuro – Farys – MTD – KRNWTR – Oksigen Lab – Bric à Brock en Boomtown