Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Little Food is de eerste krekelkwekerij van het land

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Little Food is de eerste krekelkwekerij van het land

Karen Hiergens

Insecten halen steeds vaker het nieuws. Ze zijn lekker in hapjeste verwerken als dierenvoeding en - waarom niet? - ook op de boterham als pasta. In Sint-Gillis, op een aantal passen van het Zuidstation, staat de eerste krekelkwekerij van het land. Krekelkwekerij... Het woord kan je geen tien keer uitspreken zonder je tong te breken. Maar sympathiek zijn die beestjes blijkbaar wel. Gezond ook: boordevol proteïnen, vitamines, ijzeren vezels. Bovendien is het een duurzaam alternatief voor traditioneel vee." Om dezelfde hoeveelheid proteïnen aan te maken, heeft de krekel in vergelijking met de koe 25 keer minder voedsel nodig, 300 keer minder water, 60 keer minder broeikasgasproductie en veel minder plaats nodig dankzij verticale teelt". Bij Little Food kan je geroosterde en gedroogde krekels kopen, krekeltapenade èn krekelchocolade. Ze geven ook kookworkshops en degustaties. Op de site - waar ook een champignonkwekerij en microbrouwerij zijn gehuisvest - kan je uitleg krijgen over duurzaam stadslandbouw. 

Meer info: www.littlefood.org