Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Velofabrik maakt Brusselse fietsen

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Velofabrik maakt Brusselse fietsen

Floris Van Cauwelaert

Na Brusselse wafels, nu ook Brusselse fietsen. Velofabrik is een kleine coöperatieve start-up die lokaal fietsen assembleert en daarvoor maximaal onderdelen gebruikt die in België worden gemaakt. Op dit ogenblik maakt Velofabrik twee modellen. Het afgelopen jaar hebben ze 70 fietsen geassembleerd, in 2016 willen ze de productie gevoelig opdrijven. De lage aantallen van dat eerste jaar verklaren ze bij Velofabrik met hun uitvoerige testen. Want de fietsen moeten robuust zijn en de Brusselse kasseien probleemloos aankunnen. Iedere Brusselse fietser dat er snel vanalles begint te rammelen. Als coöperatie is de micro-onderneming Velofabrik nog op zoek naar coöperanten om meer aanwervingen te kunnen doen en meer van hun leuk gekleurde modellen te fabriceren. Dus wie geen fiets nodig heeft kan zo de fietscultuur in Brussel stimuleren met een laagdrempelige, laag-risico investering. Nog kerstcadeautje nodig?