Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Jef Colruyt: "20 à 25% van de elektriciteitsproductie kan uit wind komen"

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Jef Colruyt: "20 à 25% van de elektriciteitsproductie kan uit wind komen"

Floris Van Cauwelaert

Ik heb me laten vertellen dat er in Colruyt wijsheden, tips en aforismen van Jef Colruyt de ronde doen die steevast beginnen met "Jef zegt...". Recent sprak de Colruyt-CEO in een videoboodschap over één van de stokpaardjes van Colruyt Group: windenergie. De retailer is er al langer mee aan de slag en blijft er gestaag in investeren. De groep wil op termijn werken met 100% duurzame energie en wat ze in Halle zelf doen, doen ze meestal beter. Volgens Colruyt kan 20 à 25% van de stroomproductie uit windenergie komen in ons land (tot op heden zitten we aan iets minder dan 7%), maar dan moet het investeringsklimaat drastisch veranderen. Graag meer stabiliteit, klinkt het. In zijn boodschap werpt de Colruyt-CEO de overheid dan ook wat vragen voor de voeten: graag een consistent beleid voor de lange termijn én richt een platform op waarop de verschillende spelers elkaar kunnen treffen: producenten, netbeheerders, bedrijven maar ook type spelers die met opslag en buffers kunnen helpen. Een interessante "Jef zegt" die politici en andere betrokkenen onder hun kerstboom kunnen leggen.