Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Hans Rosling: "Is de VN helemaal zot geworden?"

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

Hans Rosling: "Is de VN helemaal zot geworden?"

Niel Staes

Met die vraag opent Hans Rosling zijn nieuwe video van de 'Don't Panic'-reeks. De eerste video ging over de wereldbevolking, maar in dit tweede deel zoomt hij in op armoede. Rosling geeft in deze video perspectief op de allereerste doelstelling van de nieuwe Sustainable Development Goals, de opvolger van de Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Preview van de lezing. Klik onderaan deze post voor de hele documentaire.

In zijn gekende stijl gaat hij in dialoog met het publiek en hij gebruikt data verzameld door GapMinder om de lezing te doorspekken met statistiek. Ook deze video wordt aangevuld met reportage uit o.a. Malawi en Cambodja.

De reportage/lezing is absoluut de moeite waard. Hij opent met een historisch perspectief en geeft een stand van zaken. Daarna vertelt hij hoe er lokaal stappen genomen worden om de allerarmsten in de maatschappij te ondersteunen om te eindigen met een positieve boodschap.

"Is de VN zot geworden om extreme armoede uit de wereld te bannen tegen 2030?" vraagt Rosling zich af. "Neen, want als je deze uitdaging plaatst naast de klimaatopwarming of oorlogen in de wereld is het één van de eenvoudigste doelstellingen."

Je kan de documentaire in zijn geheel bekijken als je doorklikt via onderstaand beeld.