Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

28 Vrijheidslaan
Koekelberg, Brussel, 1081
Belgium

+32 497552244

Blog

Open blog ter ere van de duurzame revolutie.

100 veerkrachtige steden (maar nog geen Belgische)

Niel Staes

Belgische steden hebben nog vijf dagen om hun dossier in orde te brengen om lid te worden van een exclusieve club van veerkrachtige steden. Op 10 september verstrijkt de deadline om je aan te melden als één van de 100 Resilient Cities. Het project, opgestart door de Rockefeller Foundation, biedt steden wereldwijd de kans om een Chief Resilient Officer aan te werven.

32 leden werden reeds eerder dit jaar aangeduid. De overgebleven vacatures zijn dus schaars. Voorlopig vinden we onder de gekozen steden nog geen Belgische vertegenwoordigers terug. Nederland is wel al vertegenwoordigd, want Rotterdam behoorde bij de eerste selectie. Hierdoor verzekert de stad zich niet enkel van een gratis werkkracht, maar vooral van een nieuw netwerk met steden als Medellín, San Francisco en Vejle.

Uitgangspunt van het initiatief is resilience. De sleutelvraag is dan ook 'Hoe bereiden we ons als stad of gemeenschap voor op de gevolgen van klimaatverandering of milieurampen, sociale ongelijkheid of een financiële crisis?' Een nieuw filmpje vertelt waarom de Rockefeller Foundation dit samenwerkingsverband opstart. Benieuwd of ook Belgische steden hun kans zullen wagen om deel uit te maken van '100 Resilient Cities'.

https://www.youtube.com/watch?v=AtmADVlk_-Q